Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Vahiy Savunması  Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı

Kategori: İslam Yazar: Mehmet Yaşar Soyalan Yayınevi: Ağaç Kitabevi Yayınları

Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı

Tanıtım Bülteni
İnsanı özgürleştirmeyi hedefleyen, aklı, vahyin rehberliğinde, yönlendiriciliğinde temel seçici ve belirleyici olarak gören Kur'an vahyi, zamanla yerini kaderci/cebriyeci anlayışlara terk etmek zorunda kaldı. İnsan özgürleşemediği gibi, Kur'an’ın her bir buyruğu ile bir halkasını kırdığı köleliği en son kaldıranlar arasında kendini İslami olarak tanımlayan yönetimlerin de olması işin traji komik yanını oluşturdu.Aynı şey kadınlara yönelik uygulamalar için de söz konusuydu. Örneğin kadınların şahitliği kabul edilmezken, evlendiğinde veya boşandığında fikri sorulmazken, mirastan herhangi bir hak alamazken, Kur'an bir ilk adım olarak tüm bu ve benzer alanlarda onlara yeni haklar tanırken ve bu hakların daha da genişletilerek geliştirilmesini ön görmüş iken Kur'an’ın verdiği haklar bile ellerinden alınarak özellikle şehir merkezlerinde dört duvar arasına mahkum edildiler. Pencerelerden bakmaları bile fitne olarak algılanır oldu.Toplumsal ilişkileri, ben merkezci ve totaliter bir anlayış içerisinde değil, istaşereye ve karşılıklı rızaya dayandıran, bunun içinde bir çok yeni hüküm getiren Kur'an’a ve bu hedefleri kendi hayatında bire bir uygulayan Resul’un örnekliğine rağmen toplumsal hayat hep buyurgan ve tepeden inmeci bir anlayış içerisinde yeniden dizayn edildi. Toplumsal hayatın bu yeni totaliter anlayışa göre akması sağlandı. Yöneticilerin kutsallığını reddeden ve Allah’tan başka bir kutsal kabul etmeyen bir anlayışa rağmen günümüze kadar (günümüz dahil) yöneticiler Allah’ın gölgesi olarak anılageldiNe olmuştu da Kur'an’dan başka vahiy kabul etmeyen veya vahiy denince aklına sadece ilahi kelam gelen insanların çocukları, torunları Resul’un her sözünü vahiy olarak algılamaya başlamışlardı. Hatta adına “veli”,”şeyh” denilen insanların bile sıradan bir dost gibi Allah ile konuştuğuna inanılır olmuştu. Vahiy algılamasındaki bu sapmanın kaynağı neydi? Bu insanları, kimler, yaşadıkları hangi olaylar bu kadar çok değiştirmişti? Babaları, dedeleri her şeyi “ne”, ”nasıl”, ”niçin”, ”kim”, ”kimden”, ”niye”, ”nereden” gibi sorularla anlamaya çalışırken, oğullar ve torunlar bunları, bir suç ve günahmış gibi, niçin ağızlarına almaya korkar olmuşlar, hatta zihinlerinden bile geçirmez duruma gelmişlerdi.? Ne olmuştu da böyle olmuştu? İşte bu kitap bu soruların cevabını aramaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Kitapyurdu Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
D&R Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Idefix Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
BKM Kitap Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Hepsiburada Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Gittigidiyor Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
N11 Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Amazon Türkiye Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı PDF 6.23 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı EPUB 6.96 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı MOBİ 5.49 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı ODF 5.86 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı DJVU 7.32 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı RAR 4.76 MB İndir
Vahiy Savunması Kur’an Dışı Vahyin İmkansızlığı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Hz. Muhammed’e kuran dışında da vahiy indiği – geleneksel anlayış bunu hadis ve sünnet olarak adlandırmaktadır – tezini çürütmek için yazılmış bir kitaptır. Kitap, kuranı kerim’de geçen ilgili terimlerin o günkü anlamlarını ayrıntılı olarak inceleyerek konuya giriş yapmıştır. Mevcut hadislerin ve sünnet uygulamalarının kurana uygun olup olmadığı konusuna neredeyse hiç değinilmemiş sadece yaradanın Hz. Muhammed’e kuran dışında bir şey vahyedip etmediği konusu kuran ayetleri ile açıklanmaya çalışılmıştır. Kitabı genel olarak faydalı bulmakla birlikte gereksiz ayrıntı ve çok fazla tekrar içerdiğini düşünüyorum. Özellikle kurani terimlerin incelendiği kitabın ilk bölümlerinin okuyucuyu fazlaca sıkacağı aşikardır. Eğer islamiyet ile alakalı çok fazla okuma yapmamış iseniz bu kitap size göre değil farklı kitaplardan başlamalısınız.


kitap hakkında öncelikle şunu söylemek gerekir ki, haddinden fazla detaylara inip, akademik eğitim almış insanların ancak gereği gibi anlayabileceği bir dilde yazılmış. Ancak bunun sanıyorum önemli bir sebebi var. O da şudur ki, Kuran Dışı Vahiy İslam dininde sonradan oluşturulmuş her türlü bidat ve hurafenin vanasıdır. Şayet bu vana açılırsa dinin içerisine akamayacak çarpıtma, hurafe, bidat yoktur. Kuran dışı vahyin varlığını ortaya süren kesime ya da böyle bir vahyin varlığıyla hareket alanı oluşturan her türlü kanaat önderine reddiye babında yazılmış ve onların itiraz edebilecekleri hiçbir boşluk bırakılmadan yazılmış bir kitap. Yazar hem konuyu ciddiye almış hem de karşıt görüşe hareket alanı bırakmamıştır. Ancak konuya ilgisi olmayanın ( ki bu konuya iman eden herkesin ilgisinin olması gerekir) okuyamayacağı kadar ağır bir kitap.


Bir matematik öğretmenine göre vasat bir çalışma. İçindeki tutarsızlıkların saymaya kalkmayınız. Basit bir örnek; sahih hatta mütevatir hadisi reddedip aynı kaynaklarda geçen zayıf hadisler üzerine çok önemli hususlar bina etmek gibi… Kaynaklarda işlerine gelen nakilleri alıp istediklerini reddederek Frankeştayn tarzı bir islam anlayışı yaratmaya çalışıyorlar. Kur’an bir zihinsel fantezi kitabı değildir.


kitabın hepsini okumadım kısmi olarak okumaya çalıştım. kitap çok iddialı yazılmış. ancak okuduğum pasajlar “dağ fare doğurdu” sözünü hatırlattı. merak ettiğim, kitabın yazarı kitabı yazdıktan sonra alıp okuma ve yazdıklarının ne kadar mantıklı olup olmadığını, düşündü mü? şu tespitleri yapabilirim:1) çok büyük mantık hataları yapılmış. 2) objektif bir bakış açısıyla yazılmamış.3) hep suçlama yapılmış 4) ilmi bir ahlaka yakışmayacak şekilde tırnak içinde “hakaretvari” ifadeler çok kullanılmış.5) kendisine tanıdığı “yorum” hakkını başkasına tanımamış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*