Sonsuz Kule

Kategori: Edebiyat Yazar: Silvina Ocampo Yayınevi: Nebula Kitap

Sonsuz Kule

Tanıtım Bülteni
Leandro’nun sakin yaşamı resim satan gizemli bir yabancının bahçe kapısında belirmesiyle aniden altüst olur. Kendini birdenbire pencereleri olmayan uçsuz bucaksız bir kulede hapsolmuş bulan Leandro, şeytanın resimlerindeki bir figürdür artık. Okurlarını çocuk ya da yetişkin olarak ayırmaması, coşkun hayal gücü ve unutulmaz metaforlarıyla Alice Harikalar Diyarında ve Küçük Prens gibi eserleri hatırlatan Sonsuz Kule, Arjantin edebiyatının “on yıllardır en iyi gizlenen sırrı” olarak gösterilen Silvina Ocampo’nun büyülü, benzersiz yazını ile tanıştırıyor okurlarını. “Silvina Ocampo en iyi yazarlarımızdan biri. Edebiyatımızda hikâyelerinin eşi benzeri yok.”Jorge Luis Borges “Silvina Ocampo, Borges ve García Márquez ile birlikte, İspanyolcanın öncü yazarıdır.”Jorge Amado “Ocampo, bir yandan kız kardeşi Victoria’nın diğer yandan kocası Bioy Casares ile Borges’in gölgesinde yaşadı. Kısa, billur gibi öykülerini yazarken cömert ve gösterişliydi, mükemmeldi.” César Aira  
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sonsuz Kule PDF 6.23 MB İndir
Sonsuz Kule EPUB 6.96 MB İndir
Sonsuz Kule MOBİ 5.49 MB İndir
Sonsuz Kule ODF 5.86 MB İndir
Sonsuz Kule DJVU 7.32 MB İndir
Sonsuz Kule RAR 4.76 MB İndir
Sonsuz Kule ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Konusu ; bir çocuk çok alaycı olduğu için şeytan tarafından penceresiz kuleye kapatıyor.
Yazar! pardon çocuk ressam ve tuvale çizdiği her şey canlanıyor . Bundan sonra yazar her istediği mesajı verme şansına sahip ancak bana kalırsa başarılı bir şekilde yarattığı bu kurguyu iyi değerlendiremiyor.
Kitapta üç beş tane altını çizdiğim bana ilginç gelen cümle vardı, yani hayat dersleri..


ilginç bir kitap, sıradışı…


Leandro dokuz yaşında.Annesini çok seviyor,çikolatayı da.Bir yaz,yabancının biri resimleriyle beliveriyor hayatında ve Leandro kendini bir kulenin içine çekilmiş buluyor..Bu kulenin ne yüksekliğini biliyor ne de çıkışın yolunu..
Silvina Ocampo,masalsı görünen ama ayakları gerçekliğe basan bir metin ortaya koyuyor.Özellikle sonu sıcacık bir tat bırakıyor akılda..
Kitaptaki önsöz ve son kısıma eklenen yazar ile röportaj da çok ince düşünülmüş.Barış Kara’nın çizimleri de güzel olan diğer bir ayrıntıydı.
Yazar “kendinizi çocuklarla özdeşleştiriyor musunuz?” sorusuna verdiği cevap ile beni daha da kendine çekti.Şöyle diyor:
“Hayatta pek çok deneyimimizi unutuyoruz ama çocukluk deneyimlerimizi asla.
Çocukluğumuz aslında dostumuz ama biz o zamanlar çocukluğumuzun dostu değildik çünkü o zamanlar şimdi olduğumuz gibi değildik.O varlık,bazen çaresiz olan o varlık,bize çok dokunuyor.Zira hiç kimse onu bizim kadar anlayamazken,biz,henüz onun yanında değildik.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*