Meryem Koçaklamaları

Kategori: Edebiyat Yazar: Hakan Kalkan Yayınevi: Büyük Harf Yayınları

Meryem Koçaklamaları

  • Yayın Tarihi: 01.01.2007
  • ISBN: 9789944192033
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 78
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Aşkla dedim sesim ulaşır mı duyulur mu sesimAşla dedim bu benim üzgünlüğümAşkla dedim bu benim üşümem Rabbim beni bir kucak sahibi kılAşkla dedim HakanHakan aşkla!Aşkla dedim Hakan bu benim üzgünlüğümAşkla dedim bu benim üşümüşlüğüm yaşayamamaktan tanımlar arasındaAşkla dedim bu benim bir kucak üşümüşlere aşkla (Arka Kapak)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Meryem Koçaklamaları PDF 3.24 MB İndir
Meryem Koçaklamaları EPUB 3.62 MB İndir
Meryem Koçaklamaları MOBİ 2.86 MB İndir
Meryem Koçaklamaları ODF 3.05 MB İndir
Meryem Koçaklamaları DJVU 3.81 MB İndir
Meryem Koçaklamaları RAR 2.48 MB İndir
Meryem Koçaklamaları ZIP 2.29 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


bütün şiirlerini yalnızca atlılar ve fayrapta yayınlayan bir sebat ve sadakat şairi hakan kalkan. On yılın verimleri var kitapta. Yaşına rağmen bir üst kuşağa dahil edilebilecek olgunluğa sahip. Şiir yayınlamaya başladığı ilk senelerden itibaren sesini bulmuştu hakan kalkan. Bütün genç türk şairlerinin öğreneceği çok şey var bu ilk kitapta.


İstiyorum ki; şairin yazmış ve yazacak olduğu tüm şiirlerini yalnız ben okuyayım. Ustaca kaleme alınmış, her bir okuyucunun kendinden birşeyler bulacağı, enfes bir şiir kitabı! Okuyun, okutun. 🙂


Hakan Kalkan’ın Fayrap kitaplığından çıkan ilk kitabını eline alan, ortalama bir şiir okuyucusunun, şairin kitaptaki şiirlerini yayımlandığı dergilerden takip etmediğini varsaysak dahi, bu kitabı okurken, oturmuş bir üslupla karşı karşıya olduğunun farkına varabileceğini tahmin edebiliriz. Çünkü Hakan Kalkan, şiirini kendine özgü cümlelerle oluşturan bir şairdir. Kalkan şiirinin, okuyucuyu içine çeken, anlatımı ses olarak durgun olmasına rağmen bir alan oluşturan, okuyucunun önüne çeşitli görüntüler sunan bir üslupla ayakta durduğunu düşünüyorum. İmgelerden arınmış, fakat okuyucunun gözünde, tastamam görüntüler, kareler ve nihayet bu karelerin, şiirin sonunda birleştiği bir bütün bıraktığını düşünüyorum. Şiirin içinde kalarak ve fakat başlı ve sonlu bir şekilde hikâyesini de anlatarak ve bunu da kendi dilini ve dize kuruşunu oluşturarak yapmanın, Türk şiirine yeni bir soluk getirdiğini yeni bir kapı açtığını söyleyebiliriz. Mısra içi kafiyeleri, bir mısrada kurulmuş birden fazla cümleleri, mısra içi tekrarları şiirinde eritebilmiş ve kendi sesini yakalamış bir şairden beklememiz gereken şiirdeki anlam ve meseleyi de Kalkan şiirinde buluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*