Cinayet Denklemi

Kategori: Edebiyat Yazar: Cem G. Özdemir Yayınevi: Evreca Yayıncılık

Cinayet Denklemi

  • Yayın Tarihi: 12.04.2007
  • ISBN: 9789759198930
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 303
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kaplıkaya'da işlenen cinayetin adından hayat Bursa'da olağan seyrinde devam etmeyecektir artık. Maktul bir kadındır, güzeldir ve ortada katile dair hiçbir iz yoktur. Olayın münferit olduğu düşünülüp sebepler üzerinden katile ulaşılmaya çalışırken, seri cinayet ihtimali ortalığın bir anda buz kesmesine neden olur. Başkomiser Metin, segilisi Beril, deneyimli polis muhabiri Zeki ve tüm bir polis departmanı yavaş yavaş girdabın içine doğru çekilirken katillerle maktuller yer değiştirecek, kimin suçlu kimin musam olduğu konusunda şüpheye düşülecektir. Çünkü bilinmektedir, ortada bir şüpheli yoksa, herkes şüphelidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cinayet Denklemi PDF 12.58 MB İndir
Cinayet Denklemi EPUB 14.06 MB İndir
Cinayet Denklemi MOBİ 11.10 MB İndir
Cinayet Denklemi ODF 11.84 MB İndir
Cinayet Denklemi DJVU 14.79 MB İndir
Cinayet Denklemi RAR 9.62 MB İndir
Cinayet Denklemi ZIP 8.88 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Yazarın kendisininde yılların gazetecisi olması bayağı bir katkı yapmış,türk polisiyesi adına başarılı buldum,sıkılmadan okunacak bir kitap.


Polisiye türünü çekici kılan iki temel unsur vardır: okurun meydana gelmiş olayları açıklayamaması, ve sonraki olayları tahmin edememesi. Bu kitap her iki unsur açısından da, kelimenin tam anlamıyla çuvallıyor. Yazar, okuyucunun 12-15 yaş zekasına sahip olduğunu varsaymış olmalı. Bir noktadan sonra olaylar o denli açık hale geliyor ki, “Katil o çıkmasın, beklenmedik bir şey olsun!” diye dua etmeye başlıyorsunuz, ancak son sayfalarda, zaten yüz sayfa önce kafanızda kurduğunuz açıklamalar tek tek, üstelik yetersiz bir üslupla anlatılıyor ve zamanınızı buna harcadığınıza üzülüyorsunuz. Olay kurgusu bir yana, karakter gelişimi çok zayıf kalmış. Hikayeye hiçbir katkısı olmayan fazlalık karakterler var. Birçok yerde karakterler, altyapılarına uygun düşmeyen şeyler yapıyorlar. İki üç taltif almayı başardığı anlatılan genç komiser, bir orta okul öğrencisinden beklenmeyecek kötülükte mantıksal çıkarımlarda bulunuyor. Bir gelişmenin üzerine okuyucunun aklına şıp diye gelen bir işi yapmak, kafa kafaya vermiş iki şube müdürüyle iki komiserin aklına neden sonra geliyor ve o işin sonucunu okuyucu elli sayfa sonra ancak öğrenebiliyor. Gerçek polisler bu kitabı okurlarsa, sanırım bir çok karakterin bu parlak(!) zekalarıyla bulundukları yere nasıl geldiklerini, hatta akademiden nasıl olup da mezun olabildiklerini merak edeceklerdir. Roman boyutuna ulaşması için gereksizce uzatılmış diyaloglar, hikayeye katkısı olmayan bir aşk ve bir komiserin aile öyküsü, yazarın tekrarlamayı çok sevdiği anlaşılan deyimler ve söz kalıpları okuyucuyu sıkıyor. Bütün bunların üzerine eklenen imla ve dilbilgisi hatalarıyla her sayfanın mutlaka en az bir cümlesinde rastlanan anlatım bozuklukları, kitabı okumayı oldukça zorlaştırıyor. Kitabın bir editörün, en azından yetkin bir editörün, elinden geçmediği her halinden belli. Mesleği yazmak olan bir gazetecinin, üstelik arka kapakta denildiği gibi “deneyimli bir polis muhabiri”nin bu tür bir eser(!) ortaya koyması da şaşırtıcı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*