Amerika  İnceleme-Gözlem-Yorum

Kategori: Siyaset Yazar: Dinç Yaylalıer Yayınevi: Istek Yayınları

Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum

Tanıtım Bülteni
Amerika, en iyi ile en kötünün bir arada yaşadığı çelişkiler ülkesidir. Bir yanda dünyanın en iyi üniversiteleri, kütüphaneleri, kültür merkezleri, hastane ve teknoloji merkezleri, uzay üssü NASA, askeri gücü, Hollywood, spor tesisleri, doğa parkları… Diğer yanda ise sanayi toplumları içinde en adaletsiz gelir dağılımı, ağzına kadar dolu hapishaneler, özellikle metropollerin sokaklarında görülen evsizler ve belli bir saatten sonra caddeleri teröre boğan çeteler, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı, makro seviyede ayrımcılık sorununu çözümlemesine rağmen beyaz polislerle Afrikalı-Amerikalı gençler arasında zaman zaman patlak veren, can kayıplarının yaşandığı terör olayları… Kısacası toplumun kazananları ve kaybedenleri… 21. yüzyılda tüm bu tezatlar Yenidünya’da radikal bir düzen değişimine yol açar mı? Çelişkiler ülkesi Amerika süper güç olma statüsünü nasıl devam ettiriyor? Bu toplumun olumlu ve olumsuz iç dinamikleri nelerdir? Amerika adlı eserde bu ve benzeri sorulara teori-pratik bütünlüğü içinde analitik bir yaklaşımla cevap aranıyor.merika, en iyi ile en kötünün bir arada yaşadığı çelişkiler ülkesidir. Bir yanda dünyanın en iyi üniversiteleri, kütüphaneleri, kültür merkezleri, hastane ve teknoloji merkezleri, uzay üssü NASA, askeri gücü, Hollywood, spor tesisleri, doğa parkları… Diğer yanda ise sanayi toplumları içinde en adaletsiz gelir dağılımı, ağzına kadar dolu hapishaneler, özellikle metropollerin sokaklarında görülen evsizler ve belli bir saatten sonra caddeleri teröre boğan çeteler, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı, makro seviyede ayrımcılık sorununu çözümlemesine rağmen beyaz polislerle Afrikalı-Amerikalı gençler arasında zaman zaman patlak veren, can kayıplarının yaşandığı terör olayları… Kısacası toplumun kazananları ve kaybedenleri… 21. yüzyılda tüm bu tezatlar Yenidünya’da radikal bir düzen değişimine yol açar mı? Çelişkiler ülkesi Amerika süper güç olma statüsünü nasıl devam ettiriyor? Bu toplumun olumlu ve olumsuz iç dinamikleri nelerdir? Amerika adlı eserde bu ve benzeri sorulara teori-pratik bütünlüğü içinde analitik bir yaklaşımla cevap aranıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Kitapyurdu Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
D&R Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Idefix Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
BKM Kitap Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Hepsiburada Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Gittigidiyor Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
N11 Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Amazon Türkiye Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum PDF 6.23 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum EPUB 6.96 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum MOBİ 5.49 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum ODF 5.86 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum DJVU 7.32 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum RAR 4.76 MB İndir
Amerika İnceleme-Gözlem-Yorum ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bu kitap daha önce yayınlanan iki kitabın birleşiminden oluşuyor. Ben ilk olarak 2 yi okumuştum bu kitabı da 1. si diye aldım ama ikisini de kapsıyormuş. Tek kitap olması iyi olmuş. Benim için yazarın paylaşımları çok değerli. İster Amerika seyahatiniz için okuyun, ister yerleşmek, ister bilgi sahibi olup dünyayı anlamak için. Dinç YAYLALIER hocamızın emeğine sağlık.


“Amerika & İnceleme-Gözlem-Yorum” Dinç Yaylalıer’in kitabı. İşte bu zıtlıkların, çelişkilerin yaşandığı Amerika’yı anlatıyor. Sadece anlatmıyor, çözümlüyor, tartışıyor, tartıştırıyor… Yüksek lisans ve doktora eğitimi için Amerika’ya giden Yaylalıer’in iki ayrı yüksek lisans ve bir doktora derecesi bulunuyor. Bu dereceler: 1984 yılında Southern Methodist Üniversitesi’nde Master of Liberal Arts ve 1987 yılında Purdue Üniversitesi’nden İkinci master. 1997 yılında Utah Üniversitesi’nde Tarih alanında doktora… Amerika’ya eğitim dışında da sürekli gidip gelmiş; Orada yaşayan bir çok insanla yakın dostluklar kurmuş ve ülkenin çeşitli yerlerinde kalarak Amerika’yı farklı açılardan görme, değerlendirme fırsatını bulmuş. Amerika’da profesörlerden, yaşam koçlarından, göçmenlerden, Mormonlar’dan her kesimden insanla diyalog kurmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*