Abant Konsili

Kategori: Siyaset Yazar: Mehmed Durmuş Yayınevi: Anlam Yayınları

Abant Konsili

Tanıtım Bülteni
“… GYV’nın İslam ve Laiklik sempozyumu, İslam ve Laiklik gibi, yan yana gelmeleri düşünülemeyen, uzlaşmaları imkansız iki ayrı yaşam tarzını uzlaştırmak, İslamı laikleştirmek çabasındadır. 1998 yılı, 28 Şubat süreci denilen döneme tekabül etmektedir ve o yıllar, İslamın siyasal bir mühendislikle terbiye edilmek istendiği bir dönemdir. Müslümanlara, gerek cebren ve gerekse hile ile İslam’ın hiçbir siyasi talebinin olmadığı, Kur’anın asla devlet önermediği söylettirilmek isteniyordu. Şu var ki, bunu tanklarla söyletmek mümkün olmamıştı. O halde, bir de bunu ılımlı metotlarla denemeliydi… O güne kadar, söyleyenlerin etrafına bakınarak söyledikleri, “İslam’ın laiklikle çelişmediği” görüşü artık bu sempozyumla alenileşmiş, bir anlamda gizli tebliğ döneminden aleni tebliğ dönemine geçilmiştir! Artık muhafazakar kitleler nazarında İslamla demokrasi, İslamla laiklik arasında herhangi bir sorun kalmamıştır!”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Abant Konsili PDF 6.23 MB İndir
Abant Konsili EPUB 6.96 MB İndir
Abant Konsili MOBİ 5.49 MB İndir
Abant Konsili ODF 5.86 MB İndir
Abant Konsili DJVU 7.32 MB İndir
Abant Konsili RAR 4.76 MB İndir
Abant Konsili ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bu konuda eleştiri olarak yazılmış tek eser.Okuyunuz.


zamanımızın “kişi laik olmaz devlet laik olur” cularinin
“laiklik dinsizlik demek degildir”cilerinin.. vs filizlenmeye sürecini merak edenlere şayan-ı tavsiyedir. Mehmet Durmuş’un yazım dili de enfesmiş. Yüce Allah ilmini arttirsin.


bu konu üzerine yazılmış ilk eser olma özelliği taşıyor. Abant platformunun yapmış olduğu toplantıları tek tek ele alarak konu üzerinde eleştiriler sıralanmış. özellikle İslam’ın demokrasi, insan hakları, laiklik gibi modern kavramlarla yeniden yorumlanma çabalarının yanlışlığı üzerinde durulmuş.


F.Gülen yapılanmasının özellikle 28 Şubat sonrasında başlayan ve 14 -15 yıl süren “Abant toplantıları ” denen konsillerle toplumu batının istediği şekilde nasıl dizayn etmeye çalıştığı ,gerçek İslam yerine emperyallerin istediği “ılımlı İslam” projesini hayata geçirme çabaları ve bu konsillerden gecen yada brifing alan siyasetçiler başta olmak üzere yazar ,çizer, sanatçı, akademisyen ve kanaat önderlerinin ve tabi toplumsal dönüşüm sürecinin incelendiği bir kitap : “Abant Konsili”. Yayınlandığı zaman yazarı epey tepki almış ” müslüman kardeşleriyle uğraşmakla “itham edilmişti. gelinen süreç yazarı haklı çıkarmıştır. Bu oluşumun verdiği zararları anlayabilmek ve benzer paralel yapıları tanıma açısından okunması faydalı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*