Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Spinoza

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Frederick Copleston Yayınevi: Idea Yayınevi

Spinoza

  • çevirmen: Aziz Yardımlı
  • Yayın Tarihi: 01.01.2013
  • ISBN: 9789753971027
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 112
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 11.5 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
BARUCH SPİNOZA (Benedict Spinoza ya da de Spinoza, ya da Despinoza) 24 Kasım 1632’de Amsterdam’da doğdu. Hollanda’ya on altıncı yüzyılın kapanışına doğru göç eden Portekizli Yahudi bir aileden geliyordu. Spinoza Amsterdam Yahudi topluluğu içinde Yahudi geleneklere göre yetiştirildi. Doğal dilinin İspanyolca olmasına karşın (ayrıca çok küçük bir yaşta Portekizce’yi de öğrenmişti), erken eğitimi doğal olarak Eski Ahit ve Talmud’un öğrenilmesi biçimini aldı. Latince’nin ilkelerini bir Alman’dan öğrendi, bu dil üzerine çalışmasını bir Hıristiyan olan Francis Van den Ende ile sürdürdü; ve yine onun eğitimi altında matematik ve Kartezyen felsefe üzerine de çalıştı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Spinoza PDF 4.65 MB İndir
Spinoza EPUB 5.20 MB İndir
Spinoza MOBI 4.10 MB İndir
Spinoza ODF 4.38 MB İndir
Spinoza DJVU 5.47 MB İndir
Spinoza RAR 3.55 MB İndir
Spinoza ZIP 3.28 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Spinoza PDF 4.65 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Kısa ve tatlı bir girişten sonra filozofun töz,sonsuzluk gibi konularda tanıtlamaları verilmiş, buralar pür dikkat okununca anlaşılmayacak hiçbir şey yok. Tek tözün filozofu Spinoza. Compleston hiçbir şeyi dışarda bırakmayacak şekilde anlatıyor ve selefi Descartes ile karşılaştırıyor. Dili ağır değil. Düşünmeden alınır.


Hegel şöyle diyor:”Felsefeci olmak için Spinozacı olmalısınız. Spinozacı değilseniz felsefeci de olamazsınız.” Spinoza bu kadar önemlidir. öyle ki onun kadar tutarlı ve içine dönük sistem yaratan filozof olmamıştır denilebilir. Copleston’un geniş felsefe tarihi serisinde bence en önemli yeri alıyor. Biyografisini okuduğunuzda ne denli dediklerine uygun yaşayan bir insan olduğunu göreceksiniz. Russell’ın dediği gibi o filozofların en sevimlisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*