Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Genç Plinius’un Mektupları

Kategori: Edebiyat Yazar: Gaius Plinius Secundus Yayınevi: Doğu Batı Yayınları

Genç Plinius’un Mektupları

Tanıtım Bülteni
İlk dört kitabı burada sunulan ve aslen on kitaptan oluşan Mektuplar (Epistulae), Genç Plinius’tan günümüze kalan iki eserden biri olma özelliğini taşır. Söz konusu diğer eseri, konsüllüğe atanması vesilesiyle İmparator Traianus huzurunda yaptığı ve Panegyricus olarak yazıya dökülmüş olan uzun övgü konuşmasıdır. Kayda değer çalışmalar olduğu tahmin edilen diğer söylevleri ise elimize ulaşmamıştır.Genellikle gayrıresmî bir havada, hoşsohbet bir üslupla ve coşkun bir ruh haliyle yazılmış olan bu mektuplar, tarih sırası gözetmemektedir. Genç Plinius’un havadis paylaşma merakını, günlük olayları arka planlarıyla anlatma alışkanlığını ve anekdotları kullanmaya olan yatkınlığını ortaya koymaktadır. Yetkin bir avukat ve yargıç olarak mesleğine gösterdiği dürüst bağlılık; hayırseverlik çabaları; temel eğitime, edebiyat çalışmalarına, güzel, etkili ve nükteli konuşmaya verdiği önem; ve erdemli bir vatandaş olarak davranışa gösterdiği özen, bu eserde dikkat çekici unsurlardır. Genç Plinius, kentli (urbanus) bir Romalının bütün belirgin özelliklerini, kişiliğinde toplamış biridir. Yaşamının, bizim açımızdan özel ve ilgi çekici bir yanı da, son görev yerinin (aynı zamanda öldüğü yer olduğu da tahmin edilen) Anadolu toprakları olmasıdır.   
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Genç Plinius’un Mektupları PDF 6.23 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları EPUB 6.96 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları MOBI 5.49 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları ODF 5.86 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları DJVU 7.32 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları RAR 4.76 MB İndir
Genç Plinius’un Mektupları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Genç Plinius’un Mektupları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Roma’nın hukuk sistemini, zamanın tartışmalarını, sosyal yaşamını, edebiyatını gözler önüne seren, kritik eden önemli bir eser. Keşke kitap başlığında ”seçmeler” olduğu belirtilseydi, tüm mektuplar çevrilmemiş maalesef.


Yaklaşık 2 bin yılın öncesinde geçen bir yaşantıya tanık olmak istiyorsanız hemen alın okuyun derim. Günümüzden pek bir farkı yok fakat Roma ve eski çağ açısından harika bir kaynak, harika çeviri. önerilir.


Keşke Mektuplar’ın tamamı çevrilmiş olsaydı. bu kitapta ilk 4 mektup çevrilmiş. Yıllar önce YKY’de bir mektup çıkmıştı. Geriye 15 mektup kaldı!.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*