Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gazi Mustafa Kemal

Kategori: Tarih Yazar: Charles H. Sherrill Yayınevi: Kara Karga Yayınları

Gazi Mustafa Kemal

Tanıtım Bülteni
ABD Büyükelçisi ve yazar Charles H. Sherrill, Ankara’da bulunduğu dönemlerde Türk halkının bağımsızlık mücadelesini yöneten, çağdaş devrimler yapan Mustafa Kemal’e hayranlığının bir sonucu olarak bu kitabı kaleme aldı. Sherrill, bu eseri yazmadan önce, bizzat Mustafa Kemal’le pek çok görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği görüşmelerden yaptığı çıkarımlar üzerinden 1932-1933 dönemi Türkiye’sini inceledi. Kitap, bir devleti içine gömüldüğü karanlıktan çekip çıkarmaya çalışan, yaptığı devrimlerle bir çağı kapatıp bir çağı açan ve hiçbir koşulda geri adım atmayan bir liderin yakın plan incelemelerini içeriyor. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gazi Mustafa Kemal PDF 6.23 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal EPUB 6.96 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal MOBI 5.49 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal ODF 5.86 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal DJVU 7.32 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal RAR 4.76 MB İndir
Gazi Mustafa Kemal ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gazi Mustafa Kemal PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hayatının bir dönemini Türkiye’de geçiren bir yabancının daha objektif olacağını düşünerek okudum. Çok da beğendim. Ata’yı tanımak isteyen herkes okumalı diye düşünüyorum. Hele ki muhalif olanlar tarafsız birinden dinlesin Atatürk’ü.


Dışardan bakan bir göz tarafından yazılan bir eser.


konu Mustafa kemal olunca hiç düşünmeden okunması gerektiğini düşünerek merak edip almış olduğum bir kitap. Her ne kadar kitabın başlangıç kısmı güzellemeleri biraz abartmış olup okuyucuyu yorsa da sonraki kısımlarındaki vermiş olduğu bazı bilgiler okuyucuya enteresan gelebilir. eğer hatıratlara ilginiz var ise hele konusu da Mustafa kemal ise mutlaka kütüphanenizde bulunsun derim…


Charles H. Sherrill samimi bir üslup ve hayranlıkla Atatürk’ü anlatmış. Hızlı okunabilir bir eser ortaya koymuş. Kitabı esasen Atatürk’ün 11 ana reformu üzerine kurgulamış. Başkan George Washington, Kral V. George , Kral VIII. Edward, Martin Luther vb. ile Atatürk’ü karşılaştırması enteresan bilgiler sağlıyor. Kütüphanenizde bulundurmanızı tavsiye ederim.


Bir yabancının gözünden atatürkü okumak güzel bir deneyimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*