Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Okçuluğu

Kategori: Tarih Yazar: Ünsal Yücel Yayınevi: Atatürk Kültür Merkezi Yayınları

Türk Okçuluğu

Tanıtım Bülteni
ÖNSÖZİÇİNDEKİLERRESİMLER LİSTESİGİRİŞBİRİNCİ BÖLÜMYENİÇAĞA KADAR TÜRK OKÇULUĞUYENİÇAĞDA TÜRK OKÇULUĞUSAVAŞ VE AV OKÇULUĞU- Savaş Okçuluğu- Av OkçuluğuOKÇULUĞUN DİNÎ YÖNÜOKÇULUK LİTERATÜRÜSPOR OKÇULUĞUHEDEF OKÇULUĞU- Kabak Atışları- Talimhaneler- Puta AtışlarıOKÇULUK HÜNERLERİ VE GÖSTERİLERİMENZİL OKÇULUĞUOKMEYDANLARI- Edirne Okmeydanı- Gelibolu Okmeydanı- Bursa OkmeydanıİSTANBUL OKMEYDANI- Vakfın Kuruluşu, Sınırlan ve Korunması- Okmeydanı'na Ait Bina ve Tesisler- Vakfın Mâhiyyeti ve Gelirleri- Meydanın Yönetici ve Sorumluları- Kabza Almak- Menzil Açmak, Menzil Almak ve Taş DiktirmekOK KOŞULARI- Koşunun Şartlan- Yarışmalar ve Ödüller 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Okçuluğu PDF 6.23 MB İndir
Türk Okçuluğu EPUB 6.96 MB İndir
Türk Okçuluğu MOBI 5.49 MB İndir
Türk Okçuluğu ODF 5.86 MB İndir
Türk Okçuluğu DJVU 7.32 MB İndir
Türk Okçuluğu RAR 4.76 MB İndir
Türk Okçuluğu ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Okçuluğu PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


türk okçuluğu hakkında önemli bilgiler veren bir kitap. Fakat yay ve ok yapımı ve biçimleri ile ilgili olarak Topkapı sarayındaki ok ve yaylar değerlendirilmiş. Kitapta Türkistan coğrafyası bulguları büyük bir eksik olarak görünmekte.


Okçuluk alanıyla ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitaptır. Zevkle okudum herkese tavsiye ederim


Osmanlı Dönemi Türk okçuluğu konusunda yazılmış en iyi ve kapsamlı eserdir. Okçuluğa ilgi duyan ve okçuluğun tarihini merak eden herkes için ulaşılması gereken ilk kaynaktır.


bu alanla ilgilenen kimselerin ilk olarak okuması gereken başucu kitabıdır. bu konuda önemli kaynakları, ismleri ve teknik konuları barındırmasıyla türklerdeki savaş ve spor kültürüne ışık tutmaktadır.


türklerin kullandıkları aletlere ne kadar hükmedebildikleri ve kendi dönemlerinin çağdaşı olduğunu gösteren bir eser, türklerin kendine has spor kültürü oluşturdukları okçuluğun tarihini en geniş kapsamıyla anlatan mükemmel bir kaynak eser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*