Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Puşkin Konuşması

Kategori: Edebiyat Yazar: Fyodor Mihailoviç Dostoyevski Yayınevi: Iletişim Yayınları

Puşkin Konuşması

Tanıtım Bülteni
Dostoyevski’nin 1880’de Puşkin Anıtı’nın açılışı  ve yazarı anma etkinliklerinde yaptığı ünlü Puşkin Konuşması dinleyenler üzerindederin bir etki bırakmış ve  Rus edebiyat tarihinde  bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir.    “İnsanlığın dünya çapında birliği ülküsünü de dile getirdiğim zaman, bütün salon isteri nöbetine tutulmuş gibiydi. Konuşmam sona erdiğinde atılan coşkulu çığlıkları, haykırışları anlatamam. Birbirini hiç tanımayan dinleyiciler ağlaşıyor, birbirlerini kucaklıyor ve bundan böyle daha iyi insanlar olacaklarına, komşularından nefret edecek yerde onları seveceklerine yeminler ediyorlardı. (…) Konuşmamda, hakkında birkaç övücü söz söylediğim Turgenyev, gözlerinde yaşlarla kendini kollarıma attı. İvan Aksakov kürsüye fırladı ve herkese, konuşmanın yalnızca bir konuşma olmayıp tarihî bir olay olduğunu söyledi.”DOSTOYEVSKİ’NİN PUŞKİN KONUŞMASININ ARDINDAN ANNA’YA YAZDIĞI MEKTUPTAN“Sırası geldiğinde, daha önce bir fare gibi sessiz oturan Dostoyevski kürsüye çıktı; beş dakika içerisinde istisnasız olarak herkesi tek bir yürek, tek bir zihin olarak avucunun içerisine almıştı.”GLEB USPENSKİ
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Puşkin Konuşması PDF 6.23 MB İndir
Puşkin Konuşması EPUB 6.96 MB İndir
Puşkin Konuşması MOBI 5.49 MB İndir
Puşkin Konuşması ODF 5.86 MB İndir
Puşkin Konuşması DJVU 7.32 MB İndir
Puşkin Konuşması RAR 4.76 MB İndir
Puşkin Konuşması ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Puşkin Konuşması PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


çok sevdiğim ir yazar diğer bir çok sevdiğim yazar hakkında anlatacak. okumak için sabırsızlanıyorum


1880 yılında Puşkin anıtının açılışa şerefine düzenlenen etkinlikler kapsamında çeşitli edebi kişiler (Dostoyevski’nin, ustası saydığı ) yaptığı konuşma metinlerini anlatıyor kitapta biraz siyasi biraz milliyetçi hatta biraz da batıcı olan eserde Rusya’ya şöyle seslenilir üstat: “Büyük uyumdan, Mesih’in kutsal kitabının yasasına tabi olan ırkların kardeş liğinden bahs et! Bırak yurdumuz yoksul olsun, çünkü bu yoksul topraklar üzerinde bir kölenin hoşnutluğuyla Mesih ortaya çıkmış ve bizleri kutsamıştıır.


Hayranı olduğum ve bütün dünyanın en iyi birkaç romancıdan biri olarak gördüğü Dostoyevski üstadımızın bir diğer büyük yazar Puşkin hakkındaki konuşmasını içeren eser bir dönüm noktası niteliğinde.


Rus edebiyatının güzel bir okumaya değer


Rus edebiyatını tanımak açısından kesinlikle okunması gereken bir kitaptır. Ön söz son söz ayrı bilgi bombardımanları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*