Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz)

Kategori: Edebiyat Yazar: Adalet Ağaoğlu Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Ölmeye Yatmak (Ciltsiz)

Tanıtım Bülteni
Ölmeye Yatmak (1973); Adalet Ağaoğlu'nun, geniş tarihsel akışları "dar zamanlar"da keskinleştiren tekniğiyle edebiyatımıza yepyeni bir soluk kattığı ilk romanı. Bir yanda, Aysel'in saat 7.22'den 8.49'a "ölmeye yattığı" otel odasında kadın, öğretim üyesi ve aydın kimlikleri ekseninde kendisiyle hesaplaşması; öte yandaysa, Ankara dekorunda, 1938'den 1968'e, "işbaşındaki" Atatürk sonrası Cumhuriyet kuşaklarının "düşlenen-olan" sarkacındaki bireysel ve toplumsal tarihleri... Adalet Ağaoğlu (1929); '50'li yıllarda başlayan oyun yazarlığından '70 sonrasında hız alan roman, öykü, deneme ve günce yazarlığına, Cumhuriyet dönemi edebiyatımızın en önemli ustalarındandır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) PDF 6.23 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) EPUB 6.96 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) MOBI 5.49 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) ODF 5.86 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) DJVU 7.32 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) RAR 4.76 MB İndir
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ölmeye Yatmak (Ciltsiz) PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ağaoğlu’nun Dar Zamanlar üçlemesinin ilk kitabıdır.
 Bir kadının gözünden yakın tarihimizin anlatılması çok ilgi çekici. Kullandığı üslup yapıtın içeriğiyle doğru orantılı olarak oldukça çarpıcı. Okurken adeta kitabı yaşıyorsunuz, diyebileceğim nadir kitaplardan.


Adalet ağaooğlu nun roman sanatının inceliklerini yansıttığı başyapıtı


Aysel baş kahraman gibi görünüyor ama Aysel sadece bir kapı. O kapının ardında dönem Türkiye’sinden her kesimden insanın mücadelesi göz önünde. Yer yer güzel eleştiriler var. Ülkemizin hoş bir özeti.


Tam bir “postmodern” eser. Adalet Ağaoğlu bir dönemin neslinin (cumhuriyet ilk nesli) buhranlarını çok güzel anlatmıştır.


Okumaya başladığımda elimden bırakamadığım bir kitap. Bir yandan Cumhuriyetin ilk kuşaklarının yaşadığı topluma ve kendine yabancılaşma öte yandan da bir kadının kadınlığını sorgulaması ve kendini yeniden konumlandırması çok sade ve akıcı bir dille anlatılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*