Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Oluş ve Bozuluş

Kategori: İslam Yazar: İbni Sina Yayınevi: Litera Yayıncılık

Oluş ve Bozuluş

Tanıtım Bülteni
Litera Yayıncılık tarafından yürütülen Şifa projesi, doğa bilimlerinin üçüncü kitabı olan ‘Oluş ve Bozuluş’ kitabıyla devam ediyor!Yayınevimizin İslam Felsefesi Klasikleri serisine özgü orijinali ile paralel metin halinde yayınlanan bu eser, Aristoteles’in doğa bilimleri külliyatının üçüncü kitabı olan ‘Peri geneseôs kai phthora’a denk düşmektedir. İbn Sina ise konu olarak buna karşılık gelen elinizdeki kitabı ‘el-Kevn ve’l-Fesâd’ olarak adlandırmıştır.Büyük Türk-İslam filozofu İbn Sinâ’nın Oluş ve Bozuluş (el-Kevn ve’l-Fesâd) başlığını taşıyan bu eseri, filozofun eş-Şifâ isimli felsefe ve bilimler ansiklopedisinin doğa bilimleri alanındaki üçüncü kitabıdır. İlk iki kitapta doğa bilimleriyle ilgili problemleri inceleyerek diğer kitaplar için de geçerli olacak şekilde bu bilimlerin ilkelerini belirleyen İbn Sinâ, bu eserinde doğa bilimlerinin bir problemi olarak “oluş-bozuluş” konusunu incelemektedir.İbn Sinâ konuyu ele alırken tıpkı Aristoteles’in de yaptığı gibi öncelikle bu konu hakkında diğer filozofların teorilerini ve delillerini incelemekte ve tutarsız bulduğu yönleri de teker teker saymaktadır. Arkasından “oluş”, “dönüşüm”, “başkalaşım” gibi konular ve aralarındaki farkları ele almakta, büyümenin ne olduğunu ve ana elementlerin (ustukusların) sayısının kaç olması gerektiğini tartışmaktadır. Bu konuları ele alırken İbn Sinâ, kendi ilmî çevresindeki ekollerin görüşlerine yer verip onları eleştirmekten de geri durmamıştır. Nitekim İslam felsefesi açısından düşünüldüğünde filozofun eleştirdiği ekoller arasında en dikkat çekeni filozofun “Bağdat Hristiyan Okulu” dediği ekoldür. Bu yönüyle felsefe tarihinde zorunlu bir diyalektik oluşturan İbn Sinâ, eserinin son kısımlarını konuyla ilgili itiraz ve şüphelerin çözümüne dair bölümlere ayırmakta son bölümde oluş-bozuluş döngüsünü ele alarak eserine son vermektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oluş ve Bozuluş PDF 6.23 MB İndir
Oluş ve Bozuluş EPUB 6.96 MB İndir
Oluş ve Bozuluş MOBI 5.49 MB İndir
Oluş ve Bozuluş ODF 5.86 MB İndir
Oluş ve Bozuluş DJVU 7.32 MB İndir
Oluş ve Bozuluş RAR 4.76 MB İndir
Oluş ve Bozuluş ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oluş ve Bozuluş PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Serinin güzel kitaplarından biri, çok anlamlı ve derin düşünsel bir kitap


Bir sayfada orijinal metin bir sayfada tercüme verilmiş.’Doğa Bilimlerinin 3. Bilim Dalı’


Litera Yayıncılık ibn Sina’nın 22 kitaptan oluşan Şifa’sını yayınlıyor. Bu da onlardan biri. Aristoteles’in Oluş ve Bozuluş’una şerhten ötesi olan bu çift dilli kitap kaliteli ve özenli bir baskı ile önemli bir eser.


Litera Yayıcılık’ın İbni Sina serisine başladım ve bu serinin kesinlikle özenle ve dikkatle çalışarak hazırlandığını söyleyebilirim. İbni Sina gibi önemli birisinin kitaplarının Türkçeye kazandırılmamış olması günümüze kadar ciddi bir kayıp sayılmasına rağmen Litera Yayıncılık bu konuyu kendisine misyon edinmiş gibi görünüyor ve işini de çok başarılı yaptığını söylemeliyim. Kitapta metnin orijinalinin olmasının da okur açısından büyük bir artı olduğunu da belirtmem gerekir. Basım,imla,çeviri ve aklınıza gelen her açıdan başarıyla oluşturulmuş bir kitap. İbni Sina’nın dehasına değinmeme bile gerek yok zaten. Şimdiden iyi okumalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*