Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Namuscular

Kategori: Edebiyat Yazar: Kemal Tahir Yayınevi: Ithaki Yayınları

Namuscular

  • Yayın Tarihi: 18.09.2013
  • ISBN: 9789752732964
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 446
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
‘Namuscular’, Kemal Tahir’in cezaevinde kaldığı yıllarda yazdığı ve cezaevine "namus meselesi" yüzünden düşmüş sıradan insanların dramını derinlikli ve çözümleyici bilgilerle aktardığı romanıdır. Olumsuz koşullar, cezaevlerindeki sömürü, cahillik, yoksulluk, geri kalmışlık ve boyun eğmişlik bu insanların belini bükse de onlar için başkaldırı söz konusu değildir."Kemal Tahir, Türk tarihi ve toplumu hakkındaki orijinal ve sağlam görüşlerinden hareket ettiği için hem ‘mahalli ağızları’, hem Türkçe’nin küçümsenmiş ve unutulmuş nesir dilini hem de yeni imkanlarını kaynaştırarak ve aşarak kullanabilmiştir. Eserlerindeki eşsiz dil ve üslup güzelliğinin kaynağı bu davranışlardır... Türkçe’nin unutulmuş olan dehası bütün boyutları, zenginliği ve haslığıyla ilk olarak Kemal Tahir’in eserlerinde kendini göstermektedir."Selahattin Hilav
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Namuscular PDF 18.51 MB İndir
Namuscular EPUB 20.69 MB İndir
Namuscular MOBI 16.33 MB İndir
Namuscular ODF 17.42 MB İndir
Namuscular DJVU 21.78 MB İndir
Namuscular RAR 14.16 MB İndir
Namuscular ZIP 13.07 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Namuscular PDF 18.51 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kemal Tahir’in önemli romanlarından biri.


Diğer kitaplarına göre biraz sönük kalsa da üstadın diline hayran kalacaksınız.


Gerçekten büyük bir usta. Kendine has üsubuyla, okuyucuyu esera bağlayan, Kemal Tahir’in en güzel kitaplarından birisi. Bu hikayelerin gerçek olduğunu hissetmek bile tüyleri ürpertiyor.


kitabı okurken namus, kader, gelenek, adalet gibi kavramlar üzerine çok düşüneceğiniz bir kitap bu anlamda okuyanı sarsacağı kesin. yerel ögeler oldukça canlı söyleyiş özellikleri ve betimlemelerle bunlar canlı tutulmuş. Aslına bakarsanız olaylara bakış açısı, karakterler, anlatım şekli hepsi ile tam bir Kemal Tahir kitabı.


romandaki murat kemal tahirin ta kendisidir. bu murat sonra karsimiza hür sehrin insanlarindan farkli bir insan olarak cikar nedense. üstad murat ismini cok mu severdi bilmem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*